Skip to main content

Tip 1. Het is allereerst belangrijk om te weten wat jij wilt uitstralen met je domeinnaam. Verkoop je bijvoorbeeld fietsen, dan is het verstandig om in ieder geval het woord fietsen in je domeinnaam te verwerken.

Momenteel heeft dit namelijk nog steeds invloed op de vindbaarheid van je website. Tevens is het direct duidelijk wat er binnen jouw webshop te koop is.

Tip 2. Registreer geen extreem lange domeinnaam. De reden dat je geen lange domeinnaam moet registreren is puur om het feit dat dit moeilijk is door te geven.

Als je bijvoorbeeld een domeinnaam als barbequewinkeluithethartjevanAmsterdam.nl zou registreren, dan kun je ervan uitgaan dat mensen dit niet gaan onthouden. Kies dus voor een domeinnaam die kort, maar krachtig is.

Tip 3. Het gebruik van de juiste extensie is ook belangrijk bij het registreren van een domeinnaam. Wanneer jouw website voornamelijk actief zal zijn in de Nederlandse markt, dan is het verstandig om de .nl extensie vast te leggen.

Heb jij plannen om in de toekomst internationaal te gaan met jouw bedrijf? Dan raad ik je aan om ook direct de .com extensie te registreren.

Wil je er helemaal zeker van zijn dat niemand anders er met jouw goede domeinnaam vandoor gaat? Registreer dan ook direct de .net extensie en de .org extensie. Deze extensies zijn namelijk de nummers 3 en 4 om goed mee te scoren binnen de Nederlandse variant van Google.

Tip 4. Moet mijn domeinnaam dan echt mijn core-business omschrijven? Natuurlijk is dit niet verplicht, het geeft alleen duidelijkheid aan potentiële klanten en bezoekers. Toen Facebook en Twitter werden opgericht, wist niemand nog wat het precies inhield.

Omdat deze bedrijven zo bekend zijn geworden hoeft er niemand meer te vragen wat de inhoud van deze domeinnamen zijn. Echter zijn deze bedrijven het uiterste van het uiterste, gaat het jou lukken om zo bekend te worden…?

Tip 5. Zijn de meeste domeinnamen al bezet? En wil je toch het belangrijkste zoekwoord in je domeinnaam? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een creatieve domeinnaam checker. Hier vul je het belangrijkste zoekwoord in, waarnaar je vervolgens op zoek domeinen klikt.

Er verschijnen nu tal van potentiële domeinnamen met daarin het belangrijkste zoekwoord.

Tip 6. Kies altijd voor een domeinnaam die makkelijk te onthouden is. Een domeinnaam die makkelijk te onthouden is heeft zo zijn voordelen. Mensen zullen je domeinnaam namelijk sneller doorgeven en niet zo snel vergeten.

Tips 7.  Kies voor een domeinnaam die makkelijk te spellen is. Een domeinnaam met daarin woorden die je op meerdere manier zou kunnen schrijven zijn dus niet echt handig. Als een domeinnaam op meerdere manieren te spellen is dan kan het handig zijn om die domeinnaam ook te registeren.

Als mensen het verkeerd intypen dan kun je het domein automatisch door laten linken naar het juiste domein. Op deze manier ben jij er zeker van dat jouw bezoekers niet op de website van de concurrent terecht komen.

Tip 8. Het bekende streepje in de domeinnaam wel of niet gebruiken? In onze ogen is het verstandiger om nooit een domeinnaam te registreren met een streepje erin. Stel je eens voor dat je de volgende domeinnaam hebt geregistreerd; een-nieuwe-sportieve-auto-kopen.nl.

Je zult dus iedere keer moeten uitleggen dat er tussen ieder woord een streepje geplaatst moet worden.

Als mensen een maand later weer eens aan je terug denken, dan is de kans groot dat ze het verhaal over de streepjes alweer vergeten zijn en je niet meer kunnen vinden op het internet.

Heb jij aan de hand van deze tips nog steeds geen idee welke domeinnaam je moet registeren? Geen probleem! Neem contact met ons op om eens te sparren over de juiste keuze voor het registreren van een geschikte domeinnaam. Tevens kun je ook bij ons terecht als het gaat om domeinregistratie en hosting. Wij kunnen jouw nieuwe domeinnaam registeren en koppelen aan onze dedicated servers.